cca47-s45

Kadınlar sabahları giyindiklerinde çok güzel bir değerler değişimi olur, gerçekten. Yepyenidir şimdi, daha önce onu kıyafetlerini giyerken görmemişsindir.

Birbirinize aşıksınızdır, gece birlikte olmuşsunuzdur ve bununla ilgili yapabileceğiniz daha fazla bir şey yoktur. Giyinme vakti gelmiştir artık.

Belki kahvaltınızı ettiniz. Tatlı bedeniyle yumuşacık gezinirken mutfakta, size anadan üryan bir kahvaltı hazırlamak için üzerine bir hırka geçirdi ve ikiniz Rilke şiirini enine boyuna tartıştınız, bildikleri sizi şaşırttı.

Ama şimdi onun kıyafetlerini giyme vakti çünkü çok fazla kahve içtiniz, öyle ki daha fazla içemeyeceksiniz ve onun eve gitme vakti geldi ve onun işe gitme vakti geldi ve sen orada yalnız başına kalmak istiyorsun çünkü evde yapacak işlerin var ve birlikte çıkıp güzel bir yürüyüş yapıyorsunuz ve senin eve gitme vaktin geliyor ve senin işe gitme vaktin geliyor ve onun evde yapacak işleri var.

Ya da… belki aşk bile oluyor.

Ama ne olursa olsun: Giyinme vakti geliyor ve bunu yaparken çok güzelleşiyor. Bedeni yavaşça kayboluyor ortadan ve kıyafetlerle birlikte çok hoş biçimde yeniden ortaya çıkıyor. El değmemiş bir güzellik var bu işte. Kıyafetlerini giyiyor ve başlangıç bitiyor.

Richard Brautigan

Çeviren: Onur Çalı

Sarnıç Öykü Dergisinin 15. sayısında yayımlanmıştır.