>^.^<
TARÇIN KEDİNİN TRAFO MACERASI
Trafo civarında görmüşler beni. O karanlıkta tarçın renkli bir kediyi nasıl ayırt ettiklerini anlamadım ama oralarda gezinmemden daha doğal ne olabilir! Bizimkiler beni sabaha kadar aç bırakıyorlardı, iyi bir kahvaltıdan sonra akşama kadar rehavetten uyuyayım diye. Herkesin daldığından emin olunca dışarıya çıkıp atıştıracak bir şeyler arıyordum. Çoğu zaman da buluyordum… Gündüzleri kahvaltıdan sonra yine uyuyordum canım, bundan daha doğal ne olabilir!
Yetkililerce yapılan ilk açıklamada her kedinin bir devletin toprakları üzerinde serbestçe dolaşma ve oturma hakkı olduğu vurgulanmış, kedilerin seyahat özgürlüğünün altı çizilmişti. İlerleyen saatlerde işin rengi değişti. Soruşturmadan yırtmayı bırak, önce gözaltına alındım, sonra da tutuklandım!
Elbette bütün suçlamaları reddettim. Ellerinde beni içeride yeterince uzun tutacak ipe sapa gelir bir delil yoktu. Beni buraya tıkmalarını sağlayan o robot resimdeki kedi de bana hiç benzemiyordu ama bu, çizilen karizmamın yanında hiç kalır! Arkadaşlar aralarında benim gibi ev kedisinin nasıl olup da böyle bir suçtan içeriye girdiğini anlamadıklarını konuşuyorlarmış, geldi kulağıma.
Polis azmettirici/ler olduğunu düşünüyordu. İşkence ettiler. Daha fazla dayanamadım. İftira desem de sonunda itirafımı yazdılar, ben de imzaladım.
İltifat da yok değil hani. Duydum ki hakkımda öykü yazanlar olmuş. Kırılan gururumu bir nebze olsun onarır bu. Yazı-çizi işlerinin masa başında harcanan zaman ve boşa giden çaba olduğunu bilirim ama bakma, hoşuma gitti.
Buradan çıkınca evdekilerle de yolları ayırmamız gerekecek, doğal olarak. Suçsuzluğuma inandıramadım bir türlü. Üstelik artık çok az geliyorlar ziyaretime. Tabii pati darbelerimden ve keskin tırmıklarımdan kurtulamayacak olanlara kedilerin dokuz canlı olduklarını hatırlatmam gerekecek.
>^.^<
KEDİ TRUFFLES’IN TRAFO MACERASI
Dediler ki Truffles trafoya git. Tartuffe’te rol alıp Truffaut ile tanışacakken bertaraf oldum. Ne yaptıysam ünlü olmak için yaptım.
Buradan çıkınca pati darbelerimden ve keskin tırmıklarımdan kurtulamayacaklara kedilerin krallara bakabileceklerini hatırlatmam gerekecek.
Zeynep Sönmez
Kediler: Burcu Firdevs Demirağ