Adsız-Tasarım-Kopyası-Kopyası-Kopyası-Kopyası-Kopyası-Kopyası-Kopyası-33

Koronavirüs salgını nedeniyle kapılarını kapatan tiyatrolar ve işsiz kalan tiyatro emekçileri, taleplerini sıraladıkları bir imza kampanyası başlattı. Tiyatromuz Yaşasın başlıklı imza kampanyasında tiyatroların varlığını sürdürebilmesi adına öneriler getirildi.

Koronavirüs salgınının sanatsal faaliyetleri sekteye uğrattığı ve büyük maddi kayıplara sebep olduğu belirtilen imza kampanyası metninde “Birçok tiyatro salgının doğurduğu ekonomik krizi atlatamayacak ve tiyatro toplulukları dağılacak, tiyatro emekçileri yaşamsal darbeler yiyecek, salonlar kapanacak, tiyatro sanatı iflasa sürüklenecektir,” denildi.

İmza metninde ayrıca tiyatroların kamusal bir ihtiyaç olduğu vurgulanarak devlet ödeneklerinin tüm tiyatrolar için bir hak olduğu hatırlatıldı. “Böyle bir felaket sürecinde ‘devlet ve yerel yönetim ödenekli tiyatrolar’ ve ‘kamusal tiyatrolar’ arasında ayrım yapılamaz,” denildi. Tiyatroların devamlılığına yönelik talepler arasında salonların belli vergilerden muaf tutulması, faturaların önümüzdeki yıla kadar dondurulması, salon kiralarının devlet tarafından karşılanması gibi öneriler yer alıyor.

Kaynak: SUSMA Platformu