“Gizemli ve mizah dolu kurgularıyla sevilen Gülsevin Kıral, yine polisiye tadında bir okul hikâyesi anlatıyor.”

Tanıtım bülteninden:

Gizemli ve mizah dolu kurgularıyla sevilen Gülsevin Kıral, yine polisiye tadında bir okul hikâyesi anlatıyor. Bir sınıf dolusu öğrencinin, aralarındaki “suçlu”yu arama serüveni, önyargı, dışlama, kuşku, güven gibi duygularla yüzleşme deneyimine evriliyor. Öğretmen ve öğrencilerinin, not sisteminin yarattığı panik bulutlarını elbirliğiyle dağıtması, mahalledeki bahçede yeşeren anılar, umut dolu bir dünya betimliyor. Polisiye tadındaki sürükleyici hikâye, doğanın sesini duyulur kılan duru ve umut dolu bir anlatımla her yaştan okurun kalbine dokunuyor.

6A sınıfı, matematik öğretmeni Titiz Filiz’in not defterinin kaybolmasıyla karışır. Defter bulunamazsa, hepsinin notu kırılacaktır. Bu sonucu hak etmediğini düşünen çocuklar defterin peşine düşerler. Kaygı dolu arayış, içlerindeki iyiyi kötüyü ortaya çıkardığı gibi, arkadaşlıklarını da gözden geçirmelerine neden olur. Bu arada, mahalledeki fırın bir grup arkadaşı güven veren kokusuyla sarmalarken, eski evin yerindeki ot bürümüş bahçe de Titiz Filiz’in sakladığı unutulmaz anıları fısıldamaya başlar…

Gülsevin Kıral

Gülsevin Kıral, 1959’da Eskişehir’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu, bankacılık sektöründe çalıştı. 2008’de Günışığı Kitaplığı’nda Berber Pire Tellal Deve adıyla kitaplaşan “Evvel Zaman İçinde” ve Ablamı Nereye Kaçırdılar (2006) adıyla yayımlanan dosyalarıyla ödüller kazandı. Posta Kutumdan Sihir Çıktı (2006) adlı kitabının ardından yazdığı, polisiye tadındaki “Gizli Silahın Formülü Hangi Zarfta?” ve “Ağaçlar Yemek Yapar mı?” adlı komik çocuk öyküleri, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) 2006 Sulhi Dölek Ödülü’ne değer görüldü. Kıral’ın bu ödüllü öyküleri daha sonra, Günışığı Kitaplığı tarafından Gizli Formül Hangi Zarfta! adıyla tek kitapta toplandı. (2007) Mustafa Delioğlu’nun desenlediği tekerleme kitabı Berber Pire Tellal Deve (2008) de Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) tarafından 2008’de Yılın En İyi Çocuk Kitabı Tasarımı seçildi. İstanbul’un mimari anıtlarının başrolde olduğu macera romanları İstanbul’u Çalıyorlar! (2010) ve Çalınan Kent (2014) “Ömer Hepçözer Dedektiflik Bürosu” adı altında dizileşti. Umut Sokağı Çocukları (2015) adlı romanında, sığınmacıların yaşadıklarını çocukların gözünden aktaran yazar, Belalı Dörtlü’ye Karşı (2017) adlı romanında zorbalığa karşı birlik olan bir sınıfı anlattı. Çocuklara tekerlemeleri sevdiren yeni şiir öykülerini Sarımsaklanır mı Kedi? (2019) adı altında toplayan Kıral, eşiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor; iki oğlu var.