Konak Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Kadın Öyküleri Kısa Öykü Yarışması”na Türkiye’nin dört bir yanından kadın öyküleri yağdı. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, 24 Kasım Çarşamba günü yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

Kadınların kendi öykülerini dile getirebilecekleri, kendi sesini duyurabilecekleri, bu amaçla yalnızca kadınların katılımına açık olarak düzenlenen “Kadın Öyküleri Kısa Öykü Yarışması”nın sonuçları açıklandı. “Kadınlar, Kentler, Umutlar” başlığı altında yapılan kısa öykü yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından 18 yaş üstü kadınlar 670 eser ile katıldılar. Kadınların kendi öykülerini dile getirebilmelerini sağlamanın yanında kadın yazarları edebiyat dünyasına kazandırmayı da hedefleyen yarışmada Özlem Tezcan Dertsiz “Umuda Köprü” adlı öyküsüyle birinciliğe değer görüldü.

Öyküler titizlikle değerlendirildi

Handan Gökçek, Müge İplikçi, Raşel Meseri, Nergis Seli ve Hülya Soyşekerci’den oluşan jüri, 670 eser arasından ön elemeyi geçen 250 eseri titizlikle inceledi. Üç aylık bir değerlendirme sonucunda birinciliğe “Umuda Köprü” adlı öyküsüyle Özlem Tezcan Dertsiz, ikinciliğe “Bütün Yollar Bizimdir” adlı öyküsüyle Zehra Gül Ergün, üçüncülüğe “Kestim Kara Saçlarımı Gülten Abla” adlı öyküsüyle Alkım Doğan değer görüldü. Jüri Özel Ödülü’nü ise “Havva’nın Gölgesi” adlı öyküsüyle Hilal Özegen Coşkun aldı.

Ödüller sahiplerine törenle verilecek

Kadın Öyküleri Kısa Öykü Yarışması ödül töreni 24 Kasım 2021 Çarşamba günü Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak. Saat 13.30’da kadın yazarlar imza standının açılmasıyla başlayacak olan etkinliğin ardından ödüller sahiplerine törenle verilecek. Törende Flamenco Esmirna grubu da sahne alacak.