Lacivert Dergisi’nin 103. sayısı (Ocak-Şubat 2022) yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Ağırlaşan ekonomik zorluklar içinde ve pandemi gölgesinde yoluna devam eden Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi, 2022 yılında da yeni dosyası, şiir üzerine söyleşisi, inceleme, deneme, öykü ve şiirleriyle okurlarıyla buluştu.

Lacivert’in bu sayıdaki dosya konusu 1950 kuşağı yazarlarından özgün ve ödünsüz kalemi ile Leylâ Erbil.

Farklı eserler ve bakış açıları üzerinden hazırlanan “Ödünsüz Bir Yazar: Leylâ Erbil” dosyasının yazarları Elmas Şahin, Hülya Soyşekerci, Burcu Şahin, Baran Barış, Emine Dikmen, Mehmet Çetiner ve Ahmet Oktay.

Aydan Yalçın tarafından gerçekleştirilen söyleşi ile okuma ziyafeti sunan Lacivert’in, 2022 yılındaki ilk konuğu şair Bircan Çelik.

“Peşimizi Bırakmayan Dizeler” başlığındaki deneme yazısı Muzaffer Ketenimzasını taşıyor. Bayram Sarı, “Ali Teoman’ın Gizli Kalmış Bir Yazarlık Oyunu” başlıklı inceleme yazısı ile dergi sayfalarında.

Dünya Edebiyatı bölümünde A. Dilek Şimşek, Alman Edebiyatının önemli isimlerinden Hermann Hesse’yi dergi sayfalarına taşırken, “Ustalardan” bölümünde Mizyâl Çakmak, Vecihi Timuroğlu’nun, Salâh Birsel’in Kahveler Kitabı adlı yapıtı üzerine yazdığı yazısını Lacivert okuru için hazırladı.

Müslüm Kabadayı, Hüseyin Ozan Uyumlu’nun “Yol Divanı” adlı şiir kitabını, Ahmet Özer ise Naki Selmanpakoğlu’nun “İnsan Dediğin”adlı öykü kitabını Lacivert okurları ile paylaştı.

Öyküleriyle M. Gül Uluğtekin, Mehmet Cebe, Eser Avcı, Nurullah Aydın, Sadık Çubek, Ayşe H. Çetinel, Ahmet Fenar Lacivert’in yeni sayısında.

Şiirleriyle Bircan Çelik, Uğur Olgar, İbrahim Tığ, Gökhan Ertekin, Öner Fikri, Ferhat Nitin, Murat Tenetoğlu, Hasan Ildız, Bilge Miray Aslan, Gülsüm Işıldar, İrfan Temel, Fatih Balkan, İbrahim Kara, Rabia Çelik Çadırcı, Fırat Kaçar, Cemal Karsavran Lacivert’in yeni sayısında.