Tanıtım bülteninden:

Herkesin bildiği “Tilki ile Karga” masalını bir de Karga’nın torunu Kargi’den dinlemeye ne dersiniz?

“Duydunuz mu ‘Tilki ile Karga’ masalını?
Hani birinin diğerinden peyniri kaptığı.
İşte o masaldaki Karga Efendi
Benim büyük dedem olur, kendileri.
Ben de onun afacan torunu Kargi.

Tilki, dedemi nasıl kandırdığını,
Yıllarca ballandıra ballandıra anlattı.
Oysa dedemin yapmak istediği,
Bundan çok çok başkaydı,
Merak etmeyin, anlatacağım şimdi.”

Nefise Abalı’nın şiirsel dili, Eren Erdoğan’ın ilgi çekici görselleriyle çok seveceğiniz bu kitapta sesinden ve renginden dolayı uğursuz görülen, ötekileştirilen Karga’nın gerçek hikâyesini okuyacaksınız. Kargi’nin güzel sesini duyacak, dede ve torun ilişkisine tanık olacak, onların yumuşacık kalplerine dokunarak Kargi’yle birlikte gaklayacaksınız: Gak Gak Gaaak!

Nefise Abalı

Nefise Abalı, 1985 yılında İzmir’de doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Şu an Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi’nde doktorasını sürdürmektedir.

Sabahattin Eyüboğlu Öykü Yarışması’nda 2004’te üçüncülük, 2005’te ise birincilik ödülü aldı. 2006 yılında Ankara Üniversitesi 60. Yıl Yazı ve Şiir Yarışması’nın kısa öykü dalında birincilik ödülüne layık görüldü. Yazıları ve öyküleri çeşitli dergilerde yayımlandı.

2008-2011 yılları arasında yayınevlerinde ve dergilerde editörlük yaptı. 2011-2018 yıllarında da TRT Çocuk’ta yayınlanan Keloğlan, Rafadan Tayfa ve Aslan gibi sevilen çizgi filmlerin senaryo ekibinde yer aldı. 2018’den beri de Bilkent Üniversitesi öğretim görevlisi olarak çalışmakta, yaratıcı yazma dersleri vermektedir.