Süreyya Köle’nin derlediği öykü seçkisinde 38 yazarın öyküsü bulunuyor.

Tanıtım bülteninden:

Adana, güneşin kenti… Yaşamın da sımsıcak sürüp gittiği, içtenlikle yol aldığı, sokağa taştığı açık hava tiyatrosu. Tablacıları gibi seyyar değişken bir âlem. Göreni hayrete düşüren, hadi canım sen de, dedirten bir karmaşa. Köprüleri, kıyıları, mahalleleri, sinemalarıyla topyekûn bir hafıza mekânı…

Adanalının attığı her adım olay, ettiği her söz gündem. Yeri geldiğinde güneşe silah sıktığı da doğrudur; selam verircesine su gibi akıcı küfrettiği de; ayaklı sinir trafosu, yüksek gerilim hattı olduğu da.

İyi de hırsızın hiç mi suçu yok? O delirten sıcağın? Tembel gölgenin işe yaramazlığının? Cımcılık uyanılan, uyudum demeye bin şahit ister gecelerin?

Cehennem hakkını dünyada savandır Adanalı. Onun için gerginliğini mazur görmek gerek. Karşılaştığınızda şefkatle yaklaşmak. İçindeki kelebeğin kanat çırpmasına, gelip kalbinize konmasına izin vermek.

Bir bahane, Adana’ya düşürün yolunuzu! Portakal Çiçeği Karnavalı’ydı, Lezzet Festivali’ydi, Jakaranda Festivali’ydi derken Adanalıyı yerinde görün, sevin…

İşte o güne kadar da bu öykülerle tanıyın Adana sokaklarını, sokaktaki Adanalıyı.

Kitapta öyküsü bulunan yazarlar:

Nihat Ziyalan, Sabah Duru, Özcan Karabulut, Süreyya Karacabey, Zafer Doruk, Feryal Tilmaç, Seyhan Arman, Kaan Kara, Müge Koçak, Gıyasi Aydemir, Hasan Hüseyin Gündüzalp, Adnan Gerger, Demet Duyuler, Mehmet Taşar, Özlem Gece Eraslan, Duran Aydın, Fulya Bayraktar, Zeynep Paftalı, Baran Arslan, Cabir Özyıldız, M. Demirel Babacanoğlu, Selahattin Avcı, Alişer Avcı, Mustafa Özke, Nuray Cihan Gündüzalp, Sadık Çil, Saba Kırer, İlay Bilgili, Gül Parlak, Ali Ozanemre, Demet Eşmekaya Selçuk, Sevim Sezer, Halit Gökmen, Seçim Seziş, Durmuş Ali Özkale, Aysel Yenidoğanay, Meral Saklıyan, Süreyya Köle.