Derya Sönmez’in ikinci öykü kitabı Öteki Hayvanlar’ın editörlüğünü Zarife Biliz üstlendi. Kapak tasarımı ise Serra Ataman’a ait.

Tanıtım bülteninden:

Kalemini sesten çok sessizlikten yana kullanan, fazlalıklardan arınmış diliyle boşlukları da anlatının bir parçası kılarak kısa öykülerinde zor konuları beceriyle işleyen Derya Sönmez, yine ilişkilerin ve insan ruhunun karanlığına bakıyor. Aradan ormanlar, dağlar, öteki hayvanlar görünüyor.

Beğeniyle karşılanan ilk kitabı Sırça Kanatlar’la adından söz ettiren, 6. Antalya Edebiyat Günleri En İyi İlk Öykü Kitabı ile 2022 yılı Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü’ne layık görülen Derya Sönmez, Öteki Hayvanlar’la yeniden okur karşısında.

Derya Sönmez

Derya Sönmez, 1980 Ayvalık doğumlu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Öyküleri Acı Harita (Eve Doğru Bir Bakış), Yaz Öyküleri, Şiir ve Öykülerde Ayvalık seçkilerinde ve çeşitli edebiyat dergilerinde yer aldı. İlk öykü kitabı Sırça Kanatlar (2021) Antalya Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen En İyi İlk Öykü Kitabı Ödülü’ne ve Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü’ne değer görüldü.